DANIA MIĘSNE


 

Schab ze świni Złotnickiej z sałatką ziemniaczaną, piklowaną cebulą w ciemnym piwie, świeżym chrzanem i marynowaną gorczycą

47zł

Indyk z serem solankowym, ziołowymi kopytkami, topinamburem, smażonymi pieczarkami i sosem Veloute

38zł

Risotto z królikiem, espumą z sera bursztyn, zimowymi warzywami i pudrem z grzybów

37zł

Pierś z kaczki z puree z batatów, karmelizowaną na maśle brukselką, dzikim brokułem i fondem z kaczki z brusznicą

47zł

Pieczeń cielęca z sosem borowikowym, lanymi kluskami i duszoną dynią

49zł

STEKI:

Chateaubriand z polędwicy wołowej od regionalnych hodowców* (około 400g)

134zł

T- bone z dojrzewającego z polskiego Black Angusa* (około 600g)

159zł

Stek z polędwicy wołowej*

69zł

Stek ze strusia*

72zł

Dodatki podawane są wszystkie, takie same do każdego ze steków:
#Ziemniaki gratin
#Puree z karczochów
#Dziki brokuł
#Sos do wyboru

– Sos na bazie whisky Hankey Bannister

– Masło palone

– Sos pieprzowy

 

*Danie serwowane również z dodatkiem świeżej białej trufli Tartufo Bianchetto
z Toskanii / dodaj 30,00 zł do ceny dania